New beetle club

Wat zijn de leukste studentenbaantjes?

Wat zijn de leukste studentenbaantjes?

Geplaatst op

Een extra zakcentje is als student altijd welkom. Soms is een bijbaan nodig om überhaupt de studie te kunnen betalen. Er zijn genoeg bedrijven die studenten verwelkomen om hun team te versterken. Dit kan mooi naast de studie als bijbaan, of je kunt ervoor kiezen om voltijd in de vakanties flink bij te verdienen. Tegenwoordig zijn er voor veel werkzaamheden studentenbaantjes beschikbaar. Wil je dus een diverse en leuke bijbaan? Ontdek onze suggesties!

Achter de bar

Heb je in je vrije tijd geen zin om stil te zitten? Dan is een baan bij de lokale pub misschien iets voor jou. Als barman of vrouw moet je wel even goed ingewerkt worden en ervaring in de horeca is altijd een dikke pré. Daarnaast moet je flexibel zijn om naar je werk te gaan wanneer er sprake is van drukte. Wat de baan leuk maakt, is dat je veel nieuwe mensen ontmoet en dat er de meest willekeurige ervaringen en gespreksstof wordt aangesneden. Ben je dus echt een mensenmens? Dan is dit misschien wel de baan voor jou.

Detailhandel medewerker

In de detailhandel branche is er meestal ook genoeg werk te vinden. Je kunt dan gaan werken in zaken als groothandels, kledingwinkels en de bouwmarkt. Heb je dus affiniteit met een bepaalde branche? Doe dan alvast ervaring op als winkelmedewerker en leer de wereld kennen van dichtbij.

Studentenleraar

Als student ben je druk bezig om te leren en nieuwe ervaringen op te doen. Maar waarom deze kennis niet gelijk al inzetten? Er zijn veel andere beginnende studenten of zelfs middelbare scholieren die jouw kennis goed kunnen gebruiken in de vorm van bijles. Heb je bijvoorbeeld een hoog cijfer voor wiskunde of economie? Met de vraag voor bijles in dit vak kun je zelf gewoon als studentenleraar aan de slag.

Studenten taxi

Ben je in het bezit van een eigen rijbewijs en vind je het leuk om auto te rijden? Wordt dan studentenchauffeur! Als studenten taxi breng je simpelweg mensen van A naar B en soms wel door naar C en D, etc. Zakenmensen zijn altijd op zoek om rondgereden te worden, vaak zelfs met hun eigen auto. Studentenchauffeurs zijn heel gewild en je hebt daarnaast een grote kans dat je in de mooiste auto’s mag rijden!

Eigen bedrijf

Waarom je kennis nu niet al inzetten? Als je altijd al van plan was om ondernemer te worden, dan kun je ook tijdens je studententijd gewoon beginnen. Als zzp’er kun je als kleine speler ook een leuk zakcentje verdienen. Wie weet kun je als je klaar bent met je studie grote stappen gaan maken. Heb je dus affiniteit om bepaalde producten of diensten te verkopen? Begin je eigen business vanuit huis!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden