New beetle club

Verschillende autoverzekeringen vergelijken

Verschillende autoverzekeringen vergelijken

Geplaatst op

 Je hebt een nieuwe auto gekocht en je wilt een verzekering afsluiten. Voor autoverzekering vergelijken kan je bij Univé terecht. De autowereld heeft zich sinds de 21e eeuw gericht op de toekomst. Dit kunnen we zien doordat ze elektrische auto’s hebben uitgebracht. Wel is het jammer dat je met één rit gemiddeld weinig kilometers kunt maken.

Elektrische auto’s

Het gebruik van elektrische auto is meestal voordeliger dan een brandstofauto. De maandelijkse kosten van elektrische auto’s zoals onderhoud, belastingen en elektrisch opladen zijn goedkoper dan een brandstofauto. Wel hangen er een aantal voor- en nadelen bij. De voordelen van een elektrische auto zetten we voor je op een rij:

  • Onderhoud goedkoper dan brandstof auto’s
  • Milieuvriendelijk
  • Heeft voordelen met belasting
  • Aanbod van elektrische auto’s groeit
  • Subsidie bij aanschaf nieuwe elektrische auto

Naast voordelen zijn er natuurlijk altijd ook nadelen. Deze zetten we ook voor je op een rij:

  • Groene stroom is nog wat schaars
  • Momenteel beperkte laadpalen, er zijn meer laadpalen nodig
  • Bij een elektrische auto slijten banden sneller
  • Actieradius valt soms erg tegen
  • Elektrische auto’s zijn niet CO2-uitstoot vrij.

Wegenbelasting

Voor het rijden op de weg betalen alle voertuigen eigenaars per maand of per kwartaal wegenbelasting. In Nederland zijn de prijzen conform wegenbelasting in vergelijking met de overige EU-landen erg hoog. Wel heeft Nederland een van de beste wegen van de EU. Als je het vergelijkt met Benelux heeft Nederland een grote voorsprong. Bijvoorbeeld de wegen van België vallen in vergelijking met de wegen van Nederland erg tegen.

Auto onderdelen

Na het aanschaffen van je auto heb je in sommige gevallen verschillende onderdelen nodig. Zo kun je te maken hebben met tijdschijf, veiligheidshamer, auto parfum, auto schoonmaak spullen, auto telefoon-accessoires en auto-elektronica. Ook heb je exterieur onderdelen zoals bumperbescherming, autohoezen, zonneschermen en dodehoekspiegel. 

Autodealers

Wil je een auto kopen waarop je een bepaalde garantietermijn hebt? Dan kan je een auto kopen bij een autodealer. Bij aanschaf van een auto heb je wettelijk gezien recht op een jaar BOVAG-garantie. Voor 1 juni 2022 was de garantie nog 6 maanden. Autodealers zijn in de meeste gevallen betrouwbaar. Soms kunnen er zaken afwijken, daar kan je als je verstand extra controle op uitvoeren. Je kunt bij een leasemaatschappij terecht voor het leasen van een auto. De leasemaatschappij zal je financieel steunen en zal maandelijks een vast bedrag voor je opstellen. Die zal je dan iedere maand betalen. Je autoverzekering zal je zelf in acht moeten nemen. Dit hangt echter af van wat voor soort leaseovereenkomst je afsluit.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden