Het is heel erg als je een auto-ongeluk meemaakt en schade hierdoor leidt. Het kan gaan om een kapotte auto of zelfs een trauma dat je eraan oploopt. Dit schade is te verhalen op de aansprakelijke, door letselschade te claimen die immaterieel is. We hebben het hier dan over een schadevergoeding die we smartengeld noemen. Je kunt in aanmerking komen voor smartengeld wanneer je verdriet en pijn hebt ervaren door een auto-ongeluk waar iemand anders voor verantwoordelijk is. Lees hoe je gemakkelijk immateriële schade kunt claimen!

Hoe kun je het beste smartengeld claimen? 

Veel mensen denken dat het moeilijk is om smartengeld te claimen. Anderen hebben er door de emotionele tijd waarin ze zitten geen aandacht voor. Toch is er een manier om dit smartengeld te claimen zonder dat je er zelf een boel werk aan hebt. Je kunt dit namelijk laten doen door een letselschadebureau. Wanneer je een auto-ongeluk hebt gehad, dan zul je wellicht niet de zin of tijd hebben om je bezig te houden met juridische zaken. 

Wat is een letselschadebureau?

In feite is een letselschadebureau een groep juristen die gespecialiseerd zijn in het claimen van letselschade. Dit heeft als voordeel dat ze je al het werk uit handen kunnen nemen. Je neemt contact met ze op, ze checken je dossier en als ze er een zaak in zien, dan helpen ze je gratis. Dit noemen we no pay, no cure. Het principe houdt in dat je niet hoeft te betalen als je geen schade uitgekeerd krijgt. De juridische kosten zitten namelijk in de schadevergoeding ingecalculeerd. Op deze manier kost jou de hulp van het bureau dus helemaal niets. Goed om te weten! 

Blijf ons volgen dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over auto´s en aanverwante zaken.