New beetle club

5 manieren om de kosten voor auto onderhoud te drukken

bmw onderdelen

5 manieren om de kosten voor auto onderhoud te drukken

Geplaatst op

Het runnen en onderhouden van een auto is duur, met hoge brandstofprijzen en potentieel hoge onderhoudskosten. Volg echter een aantal basistips en je kunt de kosten voor het in goede staat en in goede staat houden van je voertuig tot een minimum beperken.

Rij rustig

Je kunt de levensduur van je koppeling, remmen en banden verlengen – en brandstof besparen – door eenvoudigweg voorzichtig te rijden. Weersta de verleiding om “rubber te verbranden”. Vermijd het gebruik van de koppeling wanneer je bij een stopbord of verkeerslicht staat te wachten. Rem ook voorzichtig, in plaats van je voet hard op het rempedaal te trappen. Dit kan het aantal kilometers dat je uit het remsysteem haalt verdubbelen.

Houd je aan het onderhoudsplan van je auto

Maak je vertrouwd met de gebruikershandleiding van je voertuig, die allerlei nuttige informatie bevat. Kom te weten wat het basisonderhoud van je auto moet doen en wanneer, en de kans dat je wordt opgelicht om te betalen voor werk dat op een bepaald moment niet echt nodig is, is kleiner. Het handboek kan je ook uitrusten om bepaalde onderhoudstaken zelf uit te voeren, in plaats van een specialist te betalen. Dit zou honderden of zelfs duizenden euro’s kunnen besparen.

Kies voor een kleine garage die je vertrouwd

Kleine algemene garages hebben minder overheadkosten. Ze zijn ook meer afhankelijk van herhalingsaankopen. je zult merken dat de arbeidskosten en procentuele marges op reserveonderdelen in deze werkplaatsen over het algemeen lager zijn dan bij de merkdealers. Probeer een goede werkrelatie op te bouwen met de monteur. Zoek iemand die je impliciet kunt vertrouwen, die je kent, die de veiligheidsaspecten van je voertuig zal controleren – en die geen preventief onderhoud zal voorstellen, tenzij het echt in je belang is.

Doe het kleine onderhoud zelf

Leer hoe je de kleine onderhoudsklussen zelf kunt doen en je zult versteld staan van hoeveel je kunt besparen. Leer de olie, het luchtfilter, de zekeringen, de gloeilampen en de ruitenwisserbladen te vervangen. Draai je banden zelf minstens twee keer per jaar om en je bespaart arbeid en voorkomt slijtage. Je kunt leren hoe je de meest voorkomende onderhoudstaken kunt uitvoeren met behulp van het internet en video’s op YouTube.

Gebruik alleen de beste reserveonderdelen

Je kunt de onderhoudskosten van je auto verlagen door alleen gebruik te maken van hoogwaardige auto-onderdelen en -reserveonderdelen, die zijn ontworpen om optimaal te werken in je voertuig en bestand te zijn tegen slijtage. Voor goede bmw onderdelen ga je bijvoorbeeld naar broekhuis-autos.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden